Maximale lengte penis

Maximale lengte penis

De grootste gemeten penis is van Jonah Falcon, een Amerikaanse acteur en schrijver. De lengte bedraagt in normale toestand 24,1 cm en 34,3 cm in erectie. Het land met gemiddeld de grootste penissen is Congo (18 cm). De gemiddelde penis lengte in Nederland bedraagt 15,9 cm. Net iets groter dan onze oosterburen. Onze zuiderburen echter spannen de kroon binnen Europa.

Maximale penislengte wereldwijd

De maximale penislengte verschilt per land zoals je kunt zien in onderstaande infographic. De absolute winnaars zijn de Congolezen. Echter onze zuiderburen uit Belgie mogen er ook zijn. Een ander mooi interactief overzicht vind je hier: kaart maximale pensilengte per land. De grootte van de penis wordt voor een belangrijk deel genetisch bepaald.

maximale penislengte wereldwijd

Milieu-invloed op de grootte van de penis 

Er is gesuggereerd dat verschillen in penis grootte ook door omgevingsfactoren zoals cultuur, dieet, blootstelling aan chemische stoffen en verontreiniging. Chemische stoffen uit zowel synthetische (zoals pesticiden, anti-bacteriële triclosan, weekmakers voor plastics) en natuurlijke stoffen. Een studie uit 2007 door de Universiteit van Ankara, Faculteit der Geneeskunde concludeerde dat de penis grootte afneemt door hormonale therapie gecombineerd met uitwendige bestraling.

Penis grootte en de grootte van andere lichaamsdelen 

Er is geen statistisch significant verband tussen de grootte van de penis en de grootte van de andere delen van het lichaam. Een studie (Siminoski en Bain (1993)) vond een zwakke correlatie tussen de grootte van de penis in erectie, schoenmaat en hoogte. De meningen zijn hier dus nog steeds over verdeeld.