Maximale lening duo

maximale lening duo

Vanaf 1 september 2015 krijgen studenten aan de HBO en universiteit geen basisbeurs meer. Je kunt vanaf dat moment maximaal ong. €1.016,- per maand lenen. Al het geld wat je ontvangt wordt in de vorm van een lening verstrekt.

Maximale beurs MBO

Gelukkig blijft de basisbeurs voor de MBO studenten gewoon bestaan. Bovenop de basisbeurs kun je ook nog een bedrag lenen. Kijk voor meer informatie op de site van

 

Maximale lening HBO en universitiet studenten

Vanaf het schooljaar 2015/2016 gaat de nieuw studiefinanciering in voor studenten aan HBO's en universiteiten. Vanaf dat moment is er geen basisbeurs meer en dien je al het benodigde geld te lenen. Je kunt zelf aangeven hoeveel geld je per maand wilt ontvangen. Maximaal is dit ongeveer €1016,- per maand.

Indien je ouders minder dan een bepaald bedrag verdienen dan krijg je een aanvullende beurs van maximaal €378,- per maand. Dit valt binnen de eerder genoemde €1016,- Wanneer je je diploma binnen 10 jaar behaald dan wordt deze €378,- omgezet in een gift. Al het geld wat je leent dient je binnen 35 jaar af te lossen (was voorheen 15 jaar).